Powerslim producten kun je kopen bij je coach
PowerSlim producten: waar te koop
11/06/2021
Laat alles zien

Welke groenten mogen bij PowerSlim?

Dit zijn de groenten die je bij Powerslim mag eten

Welke groenten mogen bij PowerSlim

Je mag in de eerste fase van PowerSlim niet alle groenten eten. Op deze pagina vertellen we welke groenten je wel mag eten bij powerslim
We weten allemaal dat groenten gezond zijn, maar toch is het bij PowerSlim niet de bedoeling dat je zomaar alle groenten eet. De reden hiervoor is heel simpel: sommige groenten bevatten veel koolhydraten en andere juist minder. De groenten die relatief veel koolhydraten bevatten kunnen je uit ketose brengen, terwijl het met PowerSlim in de eerste fase juist de bedoeling is dat je in ketose raakt en blijft. Daarom is het belangrijk om te weten welke groenten je met PowerSlim mag gebruiken. De groenten die je tijdens PowerSlim wél mag zie je in de tabel hiernaast.

Zoals je in de tabel ziet zitten er wel grenzen aan groenten. Je mag dus niet de hele dag door deze groenten eten of meer op je bord scheppen dan geadviseerd wordt. 100 - 300 gram (rauw gewogen) groenten bij je PowerSlim lunch eten en daarnaast nog eens 100 - 300 gram (rauw gewogen) groenten bij de avondmaaltijd. 
Hoeveelheid groenteMaximaal 300 gram per keerMaximaal 200 gram per keerMaximaal 100 gram per keer

Andijvie, Champignons, IJsbergsla, Komkommer, Spinazie, ZuurkoolAlfalfa, Asperges, Bleekselderij, Broccoli, Chinese kool, Paksoi, Postelein, Raapstelen, Rabarber, Rucola, Savooiekool, Sla, Snijbonen, Tomaat, Tuinkers, Venkel, Waterkers, Witlof, Zure AugurkenAubergine, Bloemkool, Boerenkool, Cherrytomaten, Courgette, Groene kool, Kousenband, Paprika Groen, Prei, Radijs, Rode kool, Snijbiet, Spitskool, Spruitjes, Taugé, Veldsla, Wittekool
Dagelijks moet je 100 - 300 gram (rauw gewogen) groenten bij je Powerslim lunch eten en daarnaast nog eens 100 - 300 gram (rauw gewogen) groenten bij de avondmaaltijd. 

Grenzen aan groenten?

Dat er in linzen en bruine bonen veel koolhydraten zitten, dat weten de meesten wel. Maar de groenten in de PowerSlim tabel staan niet bekend om hun grote aantal koolhydraten. Waarom mag je dan van de ene groenten meer dan van de andere? Soms bevatten de groenten misschien niet eens zoveel koolhydraten, maar is de Glycemische index te hoog. De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Groente kan dus best weinig koolhydraten bevatten, maar alsnog een hoge Glycemische Index hebben. Eet je deze groenten, dan stijgt je bloedsuikerspiegel te veel en raak je uit ketose.

Groenten combineren

Het is mogelijk om verschillende soorten groenten met elkaar te combineren in één maaltijd. Je moet je echter altijd aan de voorgeschreven hoeveelheid houden. In de tabel hierboven kun je zien hoeveel groenten te per soort en per keer mag eten. Wil je een halve portie alfalfa en een halve portie komkommer met elkaar combineren dan mag je dus 100 gram alfalfa en 150 gram komkommer. Je kijkt dus naar het percentage dat je wilt eten en dat bereken je aan de hand van de voorgeschreven hoeveelheid in grammen.