PowerSlim vergoeding

Kun je de kosten van PowerSlim vergoed krijgen van je zorgverzekering?
Helaas kun je de PowerSlim kosten niet vergoed krijgen van de zorgverzekeraar. Sommige verzekeringen bieden budget voor gecombineerde "Leefstijl Interventie" (GLI) aan, maar ook daar is geen PowerSlim vergoeding voor te krijgen. Hoewel sommige diëtisten met het PowerSlim programma werken is PowerSlim via een diëtist ook niet te vergoeden. Het diëtisten consult zou dan in principe gedeclareerd mogen worden, alleen is het consult bij PowerSlim gratis (dit is bij de prijs van de producten inbegrepen). Er valt in dat geval dus helaas niets te vergoeden.

De kosten van PowerSlim

Sommige klanten zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden voor vergoeding, bijvoorbeeld omdat zij de kosten van PowerSlim hoog vinden. Het is daarom belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat de kosten van PowerSlim daadwerkelijk zijn. Vergelijk daarom wat je op dit moment uitgeeft aan eten en vergelijk dit met wat PowerSlim je maandelijks gaat kosten. Je zult zien dat dit niet ver uit elkaar ligt!
Gemiddeld ga je met PowerSlim € 1,- tot € 3,- meer uitgeven per dag in vergelijking met je huidige voedingspatroon. Dat betekent dat je per maand ongeveer € 31,- tot € 90,- meer gaat uitgeven aan voeding. Maar daar staat tegenover dat je wekelijks gecoacht wordt, heel wat kilo’s gaat verliezen en bovendien investeerd in een nieuw eetpatroon.

Volg je een klassiek dieet bij een diëtist, dan betaal je hiervoor consultkosten. Deze bedragen (na vergoeding van de verzekering) jou meestal € 18,- per consult. Wil je wekelijkse begeleiding, dan kost dit € 72,- per maand en dan moeten alle boodschappen nog gedaan worden! De diëtist zal jou uiteraard ook gezonde boodschappen laten doen en we weten allemaal dat gezond eten duurder is dan junkfood. Bij de diëtist zul je niet alleen langzamer afvallen, maar ook nog eens meer geld gaan uitgeven aan begeleiding en aan andere voeding. Uiteindelijk is PowerSlim dus nog steeds goedkoper als je het zelf bekostigd, dan wanneer je vergoeding krijgt bij een diëtist!