Contra-indicatie

Op deze pagina laten we je kennis maken met de contra-indicaties op onze programma's en producten. Een contra-indicatie is een aandoening of kenmerk van patiënten waardoor bepaalde producten niet of slechts onder bepaalde voorwaarden gebruikt mogen worden.
 

Straight Away is medisch wetenschappelijk getest en volkomen veilig bij juist gebruik. Stap 1 van Straight Away kan niet door iedereen onder alle omstandigheden worden gevolgd. Het is daarom van belang dat er aan jou als klant medische informatie wordt verstrekt. Te drastisch vermageren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Volg daarom nauwkeurig de adviezen op deze pagina op of neem contact met ons op via het contactformulier.

Tijdens het intakegesprek met je consulent worden op het Cliënt Inschrijfformulier medische gegevens vastgelegd, aan de hand van klachten, allergieën en medicatie. Het is wettelijk bepaald dat je zelf verantwoordelijk bent voor de juistheid van deze informatie. 

Harde contra-indicaties

Het Straight Away programma wordt niet verstrekt aan personen jonger dan 18 jaar en niet aan zwangere vrouwen of aan vrouwen die borstvoeding geven. Dit geldt ook voor contra-indicaties, waaronder diabetes type 1, ernstige afwijkingen aan hart, lever of nieren, recente ziekenhuisopname, zware depressies en eetstoornissen zoals anorexia en boulimia. Bij gebruik van bepaalde medicijnen kan het zijn dat het programma niet mag worden gevolgd, of dat eerst een arts moet worden geraadpleegd. Bespreek dit altijd met je consulent. 

Kom in contact!

Blijf altijd eerlijk tegen je coach, zeker als het gaat om medicijngebruik. Afslanken betekent onder meer dat medicijnen sneller in het bloed worden opgenomen en anders kunnen reageren. Daarom is het goed ook altijd vooraf de huisarts in te lichten. Je coach kan vertellen wat voor lichamelijke veranderingen je kunt verwachten. Stel daarom je coach steeds op de hoogte van veranderingen in je gezondheid in het algemeen, of als je je door het volgen van het afslankprogramma niet lekker voelt.

  Contra-indicaties

  Benieuwd of jij iedere stap van het Straight Away programma volgens je medische situatie kan volgen? Controleer onderstaande aandoeningen en medicatie.

  Absolute contra-indicatie

  Heb jij een van onderstaande aandoeningen? Dan willen wij niet dat je de Straight Away producten gebruikt!

  Contra-indicatie (huisarts advies)

  Heb jij een van onderstaande aandoeningen? Neem dan eerst contact op met je huisarts voordat je de begint met het gebruiken van Straight Away producten.

  Contra-indicatie (advies van de Straight Away diëtist)

  Zijn één of meerdere van onderstaande opties op jou van toepassing? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

  Medicatie

  Gebruik je een van onderstaande medicijnen? Dan kun je het Straight Away programma gebruiken, maar we raden je aan om regelmatig (bijvoorbeeld na iedere -5 kg) de dosis van je medicatie door je huisarts te laten controleren. De grote van de dosis medicatie is namelijk afhankelijk van je gewicht. Verlies je gewicht, dan heb je minder medicatie nodig.

  Allergieën

  Heb je een van onderstaande allergieën? Neem contact met ons op. Wij sturen je een allergieën-overzicht van de Straight Away producten.

  Stoelgang

  Hoe is jouw darmfunctie?

  Heb je onregelmatige ontlasting of (snel) last van verstopping? Begin dan direct met het dagelijks gebruik van psylliumvezels in combinatie met voldoende water. Maak daarnaast gebruik van onze prebiotica shakes en kies Programma 2 of hoger om mee af te slanken. Stop op tijd met het gebruik van de producten als je last van verstopping krijgt. Neem contact op voor meer informatie.